Er Japan på din bucketlist?

Jeg og venninne Manami Ozaki

Jeg og venninne Manami Ozaki

Mange av oss drømmer om å gjøre spesielle ting eller besøke et sted før vi legger på røret. Alle bør ha en slik drømmeliste eller «bucket list» som noen kaller det. Har du det, bør du føre opp Japan som er et av de merkeligste og spesielle stedene i verden.
Forrige gang jeg var i Japan deltok jeg på en fagforeningskonferansen i Nagasaki og besøkte også Hiroshimo som begge er steder vi forbinder med A-bomben fra andre verdenskrig. Denne gangen var Tokyo hovedmål for reisen til Japan som jeg gjorde sammen med min venninne Siri Baastad. Vi ble invitert av miljøaktivistene i Morininaru til å holde et foredrag hver om miljøvern.
ninasirdama
Bakgrunnen for invitasjonen var mitt forhold til psykologi-professor Manami Ozaki som jeg har jobbet med flere ganger. Jeg skrev konkret om hvordan jeg havnet i Japan i min faste kenyanske spalte her
: http://mediamaxnetwork.co.ke/peopledaily/118339/fun-running-japan-talking-prof-maathai/

Men utover seminaret, hadde jeg og Siri en magisk uke med mange små og store opplevelser som vi fortsatt ikke har fordøyd.
Vi var i Tokyo og blant annet ved foten av Mt Fuji.
blomster

ALT er annerledes i Japan. Maten, folket, arbeidslivet, husene og væremåten. Det ligner verken på land i Europa, Asia eller Afrika. Livet er ganske annerledes på denne øya. Vi ble innkvartert i boligen bygd av en av de beste Mt.Fuji fotografene, så utsikten vår fra balkongen var helt utrolig. I huset var det strenge regler som at det var 3 ulike tøfler for ulike rom som vi tok av og på hele tiden. Teseremonier må også oppleves og er ikke lett å forklare. Men alt foregår i slow motion. Det gjør det ikke i arbeidsliv eller på karaokeaften. Da er det full fart hele tiden.
fukoshima
Vi brukte en hel dag på fjellvandring i Mt.Fuji, vi besøkte et stort og spennende biblitek, et universitet og ikke minst mange hyggelige butikker, barer og restauranter. For meg var nok besøket i New York Bar i Tokyo (kjent fra filmen Lost in Translation) høydepunktet.

Alt dette og mye mer skal jeg skrive mer om senere.

Du kan også sende en mail til undertegnede eller Siri om du har lyst til et lite Japan-foredrag med bilder, film og fortellinger.

Vi stiller gjerne opp i din forening, venninnegjeng eller syforening for å fortelle om vårt japanske eksperiment på Epost: Nina@flowcom.no

Enn så lenge får du more deg med noen av bildene fra turen.

About Flownina

Forfatter, foreleser, motivatior, inspirator, møte og debattleder og mor til 3
Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>