Kvinner vil og kan!

KVINNER KAN: Vi er alle opptatt av å gjøre verden til et litt bedre sted:-)

KVINNER KAN: Vi er alle opptatt av å gjøre verden til et litt bedre sted:-)

På den internasjonale kvinnedagen 8.mars i fjor holdt jeg foredraget «Jeg er kvinne, jeg kan og vil» i Stavanger. 5.mars i neste uke skal jeg holde foredraget «Kvinner vil og kan» på en stor konferanse i Bergen. I tillegg er jeg nå aktiv i Fembiz, FemiRoma og snart Femiløpet.

En rød tråd i mitt liv har alltid vært å heie på andre kvinner og oppmuntre kvinner til å engasjere seg i politikken, i idrettslaget, i kulturaktiviteter eller i business.

Det føles meningsfylt å jobbe med og for kvinner. Jeg føler meg privilegert over å kjenne så mange flotte modige sterke kvinner både i Norge og andre steder i verden som gjør en kjempeinnsats i samfunnet for at verdens skal bli et tryggere sted å være.

To av dem jeg møtte i går er slike damer, nemlig Vibeke Bjerg og Rita Eileen Nøstdahl. Vikeke er grunderen bak både FemiRoma og FemiLøpet som skal foregå i Oslo 11. oktober 2014.

Vi hadde ingen agenda for vårt lunsjmøte, men det skjer alltid noe magisk når tre engasjerte sterke damer kommer sammen og har en liten ideutveksling om livet, døden og kjærligheten. Jeg elsker slike spontane møter der alt kan skje.

Jeg bor sammen med 4 menn men i hverdagen er jeg privilegert over å møte flotte damer spontant eller planlagt hver eneste dag.

Fra Norsk Ukeblad: Flyt i Hverdagen!
På mandag hadde jeg blant annet rundt 50 damer på flow-seminar i Skedsmo kommune som virkelig blomstret opp i løpet av de tre timene vi hadde sammen og tok utfordringer fra meg på strak arm.

Jeg elsker å holde disse foredragene og seminarene om flow rundt i kommuner, små og store bedrifter og organisasjoner. Målet mitt er å gi deltakerne innsikt i hva som skaper flow (flyt) i arbeidssituasjonen. Hvordan skape betingelser der den enkelte får brukt sine evner og ferdigheter, bidra til entusiasme, kreativitet og engasjement.

Det skjer alltid noe magisk og i Skedsmo ble det både kreative gruppearbeid, maling, dans og sang.
Men livet er ikke alltid en dans på roser. Det er også en kamp. Og selv om noen hevder at glasstaket er borte er det fortsatt store utfordringer i arbeidslivet for kvinner. Mye av dette synes jeg Professor og prorektor Ruth Vatvedt Fjeld som jeg møtte for noen uker sider forklarte veldig bra. Les intervjuet jeg gjorde med henne her: http://aktuell.no/intervjuet/filterfri_243746.html

Det er fortsatt utfordringer med å få til likelønn. Her er det fortsatt en lang vei å gå mener Mimmi Kvisvik som jeg møtte i går:  http://frifagbevegelse.no/tariff/lotopper_uenige_om_veien_til_likelnn_243967.html

Jeg gleder meg nå til  å holde foredrag for ARPI-Group i Smart Hotel i Oslo førstkommende fredag klokken 15. Det gjør jeg sammen med Vibeke Bjerg og Anette Aarsland. Særlig blir det spennende å få pusteboka i hånda for første gang.

I tillegg gleder jeg meg allerede til å holde foredrag for kvinner i ledelse 2014 i Bergen 5.mars.

Til siste i dagens blogg vil jeg komme med et hjertesukk. Jeg liker dårlig utviklingen og situasjonen for lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner i verden.

Som noen av dere fikk med seg engasjerte jeg meg selv i LHHs prinsipp6-kampanje her hjemme under Sotsji OL og fikk litt presse på at jeg prøvde å publisere en politisk kommentar om dette i Kenya på selveste Valentine-dagen.

Nå er OL-flammen slukket men situasjonen er ikke bedre.

Jeg ble  særlig opprørt da jeg hørte Ugandas president vedtok strenge straffer for homofile på mandag. Så i dag har jeg publisert en politisk kommentar om dette i Norge:

http://frifagbevegelse.no/dagens_kommentar/homohat_p%C3%A5_frammarsj_243994.html

Anette Aarsland og Nina Hanssen

Anette Aarsland og Nina Hanssen

About Flownina

Forfatter, foreleser, motivatior, inspirator, møte og debattleder og mor til 3
Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>